A Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK), a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozata és a SZEF nyugdíjas Választmánya
tisztelettel meghívja
az idősek hónapja alkalmából rendezett ülésére

Mint ismeretes, Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között aktív életet élhessenek. Ezt a célt az Európai Unió számos fontos dokumentumban rögzítette és annak betartását az unió tagszervezeteinek erkölcsi kötelességévé tette. Ez nálunk most különösen aktuális az elszabadult infláció és irreálisan magasan megállapított energia árak miatt.

Tekintettel a jelenlegi politikai helyzetre, felkértük Gyarmati István, biztonságpolitikust, az európai politika szakértőjét, hogy európai kitekintésből világítsa meg résztvevőink számára, mire számíthat az idős társadalom az európai közösség jelenlegi politikájától. Külföldi vendégünket köszönti dr. Mayer Lajos, a Nyugdíjasok és Idősek Európai Szövetsége (FERPA) elnöke, a SZEF nyugdíjas Választmányának vezetője. Werner Thum, a Nyugdíjasok és Idősek Európai Szövetsége (FERPA) Végrehajtó Bizottságának tagja, az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) nyugdíjas részlegének elnöke által képet kaphatunk, a szomszéd ország időseinek helyzetéről.

 Orbán Bori és Pánczél Kristóf: ”Sanzon és minden más” 

A program változás jogát fenntartjuk. 

A rendezvény időpontja: 2022. október 11. kedd, 10:00 h. 

helyszíne: MASZSZ Székház Tanácsterem (Budapest, VI. Városligeti fasor 46-48.) 

Budapest, 2022. október 1. (az idősek világnapja) 

Üdvözlettel: 

Papp Katalin (NYOK), Juhász László (MASZSZ), dr. Mayer Lajos (SZEF-FERPA) 

A rendezvényünk ingyenes és nyilvános, azonban regisztrációhoz kötött, részvételét kérjük jelezze a nyok@nyok.hu emailen, 2022. október 10-én 10 óráig.