NYUGDÍJASOK ORSZÁGOS KÉPVISELETE

Bemutatkozás

Papp Katalin
Papp KatalinNYOK elnöke

A Nyugdíjasok Országos Képviselete a nyugdíjasok legnagyobb országos érdekvédelmi szervezeteként 1998 óta látja el feladatait a nyugdíjasok szolgálatában, pártpolitikától függetlenül. Országos képviseletünk 23 tagszervezetével átfogja az egész országot. Több szakmai bizottságra támaszkodva megalapozott a vezetési és koordinálási képessége.

Széleskörű társadalmi és partneri kapcsolatokkal rendelkezik.

Amíg létezett, részt vett az Idősügyi Tanács munkájában. Célunk, hogy a kormányzat ismét létrehozza ezt a szervezetet.

A Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK) 2016. október 20-án tisztújító választást tartott. Elnöknek Földényi Györgyöt, alelnöknek Tóth Mihályt választották.

A NYOK tárgyalást kezdeményez a nyugdíjak ügyében az illetékes kormányzati és érdekképviseleti szervekkel és szervezetekkel. továbbra is legfontosabb feladatának a szociális, egészségügyi problémák képviseletét tartja, valamint A Nyugdíjasok Országos Képviselete /NYOK/ kiegészítő nyugdíjemelés végrehajtása iránti kérelmet terjesztett elő Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében 2017. március 08-án.

A nagyszámú nyugdíjast képviselő szervezet örvendetesnek tartja az országos átlagbér növekedését. Ezzel szemben nem fogadja el, hogy az időskorúak jelentős rétege a 2017. január 1-i nyugdíjemelés ellenére is a létminimum szintjén él.

A szervezet ezért elvárja, hogy az emelés legalább a Társadalombiztosítási nyugellátásról szóló nyugdíjtörvény szerint, így minden év január hónapban az adott évre tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben történjen. A 2017. január 1-től 1,6 százalékos mértékű nyugdíjemeléssel szemben a KSH már 2016 novemberében 2,4 százalékos inflációemelkedést jelzett – emlékeztetnek.

A 2017. februári fogyasztói ár-indexe alapján pedig 2,9% az éves változás várható mértéke. A rezsicsökkentés ellenére pedig a nyugdíjas fogyasztói kosár, a napi élelmiszerek, gyógyszerek, stb. ára a hivatalos ár-indexváltozásnál jóval magasabb – hívják fel a figyelmet.

2016-17- ben részt vettünk a nyugdíjas parlamentek munkájában, képviselőink ott voltak a 2017. május 17-én megtartott Országos Nyugdíjas Parlamentben is.

Alapdokumentumok

SZMSZ

2021 május 3.|

NYUGDÍJASOK ORSZÁGOS KÉPVISELETÉNEK

Elnöksége

Papp Katalin
Papp KatalinElnök
Juhász László
Juhász LászlóTárselnök
Holcsikné Brummer Mária
Holcsikné Brummer MáriaAlelnök
Tornyi Lajosné
Tornyi LajosnéFEB elnök
Csizmadia Márta
Csizmadia MártaElnökségi tag
Dr. Talyigás Katalin
Dr. Talyigás KatalinElnökségi tag
Dobor István
Dobor IstvánElnökségi tag
Esküdt Lajos
Esküdt LajosElnökségi tag
Fekete Lászlóné
Fekete LászlónéElnökségi tag
Molnárné Szlávik Györgyi
Molnárné Szlávik GyörgyiElnökségi tag
Dr. Sárfi Ildikó
Dr. Sárfi IldikóElnökségi tag