website templates free download

CÉLJAINK

A NYUGDIJASOK ORSZÁGOS KÉPVISELETÉNEK CÉLJAI, FELADATAI ÉS KÜLDETÉSE

A Nyugdíjasok Országos Képviselete a nyugdíjasok legnagyobb országos érdekvédelmi szervezeteként 1998 óta látja el feladatait a nyugdíjasok szolgálatában, pártpolitikától függetlenül. Országos képviseletünk 23 tagszervezetével átfogja az egész országot. Több

szakmai bizottságra támaszkodva megalapozott a vezetési és koordinálási képessége.


Széleskörű társadalmi és partneri kapcsolatokkal rendelkezik.


Amíg létezett, részt vett az Idősügyi Tanács munkájában. Célunk, hogy a kormányzat ismét létrehozza ezt a szervezetet.


A Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK) 2016. október 20-án tisztújító választást tartott. Elnöknek Földényi Györgyöt, alelnöknek Tóth Mihályt választották.


A NYOK tárgyalást kezdeményez a nyugdíjak ügyében az illetékes kormányzati és érdekképviseleti szervekkel és szervezetekkel. továbbra is legfontosabb feladatának a szociális, egészségügyi problémák képviseletét tartja, valamint A Nyugdíjasok Országos Képviselete /NYOK/ kiegészítő nyugdíjemelés végrehajtása iránti kérelmet terjesztett elő Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében 2017. március 08-án.

A nagyszámú nyugdíjast képviselő szervezet örvendetesnek tartja az országos átlagbér növekedését. Ezzel szemben nem fogadja el, hogy az időskorúak jelentős rétege a 2017. január 1-i nyugdíjemelés ellenére is a létminimum szintjén él.


A szervezet ezért elvárja, hogy az emelés legalább a Társadalombiztosítási nyugellátásról szóló nyugdíjtörvény szerint, így minden év január hónapban az adott évre tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben történjen. A 2017. január 1-től 1,6 százalékos mértékű nyugdíjemeléssel szemben a KSH már 2016 novemberében 2,4 százalékos inflációemelkedést jelzett – emlékeztetnek.


A 2017. februári fogyasztói ár-indexe alapján pedig 2,9% az éves változás várható mértéke. A rezsicsökkentés ellenére pedig a nyugdíjas fogyasztói kosár, a napi élelmiszerek, gyógyszerek, stb. ára a hivatalos ár-indexváltozásnál jóval magasabb – hívják fel a figyelmet.


2016-17- ben részt vettünk a nyugdíjas parlamentek munkájában, képviselőink ott voltak a 2017. május 17-én megtartott Országos Nyugdíjas Parlamentben is.